България провали 59-тата годишна среща на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество

...
България провали 59-тата годишна среща на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество
Коментари Харесай

`Възраждане` се оплака: БСП блокира среща в Москва -

България провали 59-тата годишна среща на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие в Русия, каза на брифинг в Народното събрание Стоян Таслаков от " Възраждане ".

Той съобщи, че ръководителят на българската делегация Петър Кънев (БСП) еднолично е взел решението България да не взе участие на срещата и по този начин провалил и кворума.

Таслаков твърди, че преди няколко месеца е получено писмо от украинската делегация, в което има апел за протест на срещата, която трябваше да се организира през юни в Москва. За да има кворум, е належащо наличието на най-малко девет страни (от общо 13), само че с отхвърли на България срещата е провалена.

Депутатът от " Възраждане " се оплака от това решение, тъй като по този метод България блокирала опциите си за икономическо съдействие. 

" Ние разбираме нашите украински сътрудници, само че не разбираме позицията на България. Не разбираме и позицията на Българска социалистическа партия, която е за съдействие, добросъседство и другарство с съветската и другите страни, а в това време дейностите им демонстрират, че са подготвени даже да построят стена в морето ", сподели Таслаков.

След началото на войната в Украйна страните членки в Европейски Съюз единомислещо взеха решение да лимитират съдействието си с Русия за Москва да бъде принудена да приключи военните дейности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР